កម្មវិធីផ្សំជីធម្មជាតិ
អិន ប៉េ កា(NPK)
១- ប្រើរូបមន្តនេះ
- លក្ខណៈ ការលូតលាស់ខ្លាំង ពេលជិតផ្លែត្រូវបន្ថែម ឆ្អឹងថែម (មានលក់នៅក្រុមហ៊ុន អ៊ី អ៊ិក្ស អិម)
N=22.5%, P=25.5%, K=17.5%
- លក្ខណៈ ការលូតលាស់ខ្លាំង ពេលជិតផ្លែត្រូវបន្ថែម ឆ្អឹងថែម (មានលក់នៅក្រុមហ៊ុន អ៊ី អ៊ិក្ស អិម)
N=22.5%, P=25.5%, K=17.5%
លេខ
|
សមាសធាតុផ្សំ
|
គិតជាគ.ក
|
បរិមាណអាហារក្នុងល្បាយ
|
១
|
ជីគ្រាប់
អ៊ី អ៊ិក្ស អិម ២-៥-២
|
២៥០
|
១- អាសូត
៤០ គ.ក
២- ផូហ្វ័រ ៣៤.៥ គ.ក ៣- ប៉ូតាស្យូម ១៧.៥ គ.ក ៤- ម៉ង់កាណែសអុកស៊ីត ១០ គ.ក សំរាប់តំរូវដីស្រែក្នុង ១ហិចតា គួរបាញ់បន្ថែមជីទឹក អ៊ី អ៊ិក្ស អិម ត្រូវតែមានអម្ពុករុក្ខជាតិ និងលាមកសត្វច្រើន ផ្សំជាមួយ អ៊ី អ៊ិក្ស អិម |
២
|
លាមកសត្វស្ងួត
|
២០០
|
|
៣
|
ម្សៅស្នែង
និងក្រចក
|
៥០
|
|
៤
|
ចំបើង
|
៣០០
|
|
៥
|
ម្សៅឆ្អឹងឆៅ
|
១០០
|
២- ប្រើរូបមន្តនេះ
- លក្ខណៈ ការលូតលាស់ខ្លាំង ពេលជិតផ្លែត្រូវបន្ថែមឆ្អឹងថែម
N=15%, P=17%, K=15%
២- ប្រើរូបមន្តនេះ
- លក្ខណៈ ការលូតលាស់ខ្លាំង ពេលជិតផ្លែត្រូវបន្ថែមឆ្អឹងថែម
N=15%, P=17%, K=15%
(ដំណាក់កាលលូតលាស់)
លេខ
|
សមាសធាតុផ្សំ
|
គិតជាគ.ក
|
បរិមាណអាហារក្នុងល្បាយ
|
១
|
ជីគ្រាប់
អ៊ី អ៊ិក្ស អិម ២-៥-២
|
២៣៥
|
១- អាសូត
៣២.៨៣១ គ.ក
២- ផូហ្វ័រ ៣៨.៨ គ.ក ៣- ប៉ូតាស្យូម ៣០.០៥ គ.ក ៤- ម៉ង់កាណែសអុកស៊ីត ៧.០៧ គ.ក សំរាប់តំរូវដីស្រែក្នុង ១ ហិចតា គួរបាញ់បន្ថែមជីទឹក អ៊ី អ៊ិក្ស អិម ត្រូវតែមានអម្ពុករុក្ខជាតិ និងលាមកសត្វច្រើន ផ្សំជាមួយ អ៊ី អ៊ិក្ស អិម |
២
|
ជីអង្កាមរស់
|
១៥០
|
|
៣
|
ផេះអង្កាម
|
៩៥
|
|
៤
|
ចំបើង
|
៥៥០
|
|
៥
|
កន្ទ្រាំងខេត្ត
|
២៣៦
|
ដើម្បីកុំឲ្យផ្កា ផ្លែជ្រុះច្រើន គួរតែដំណាក់កាលក្តិប ក្នុងដីលោកអ្នកសំបូរ ប៉េ (P) និង កា (K) ជាការប្រសើរ ចំណែកអិន (N) ត្រូវការតិចបំផុត ។ ចំពោះរូបមន្តខាងលើនេះ បើអ្នក ប្រើលើដំណាំហូបផ្លែ គួរបន្ថែម ប៉េ និង កា មុនដំណាក់កាលផ្កាបន្តិច (ប្រហែលកន្លះខែ ព្រោះជីធម្មជាតិបំលែងជាអាហារយឺតៗ តែមិនខ្វះអាហារទេ) ។
ដើម្បីកុំឲ្យផ្កា ផ្លែជ្រុះច្រើន គួរតែដំណាក់កាលក្តិប ក្នុងដីលោកអ្នកសំបូរ ប៉េ (P) និង កា (K) ជាការប្រសើរ ចំណែកអិន (N) ត្រូវការតិចបំផុត ។ ចំពោះរូបមន្តខាងលើនេះ បើអ្នក ប្រើលើដំណាំហូបផ្លែ គួរបន្ថែម ប៉េ និង កា មុនដំណាក់កាលផ្កាបន្តិច (ប្រហែលកន្លះខែ ព្រោះជីធម្មជាតិបំលែងជាអាហារយឺតៗ តែមិនខ្វះអាហារទេ) ។
ចំពោះរូបមន្តផ្សេងទៀត
ដែលទាក់ទងនឹង វត្ថុធាតុ នៅជុំវិញ លោកអ្នក ត្រូវទំនាក់ទំនងមកក្រុមហ៊ុន ដើម្បីបង្កើតរូបមន្តថ្មីជូនលោកអ្នក
តំរូវនូវអ្វីជាវត្ថុធាតុក្បែរអ្នកដែលមានស្រាប់ ថ្លៃគណនា ក្នុង ១លើក
២៥ដុល្លា ។
៣- ប្រើរូបមន្តនេះ
- លក្ខណៈ ការលូតលាស់ខ្លាំង ពេលជិតផ្លែត្រូវបន្ថែមឆ្អឹងថែម
N=15%, P=17%, K=15%
(ដំណាក់កាលលូតលាស់)
- លក្ខណៈ ការលូតលាស់ខ្លាំង ពេលជិតផ្លែត្រូវបន្ថែមឆ្អឹងថែម
N=15%, P=17%, K=15%
(ដំណាក់កាលលូតលាស់)
លេខ
|
សមាសធាតុផ្សំ
|
គិតជាភាគ
|
បរិមាណអាហារក្នុងល្បាយ
|
១
|
ផេះឆ្អឹង
|
១ ខ្នាត
|
១- បើ
១០០គ.ក អាសូតមាន ១៥-១៨គ.ក
២- ផូហ្វ័រ ១៥.៨ គ.ក ៣- ប៉ូតាស្យូម ១៥.០៥ គ.ក ៤- ម៉ង់កាណែសអុកស៊ីត ១.០៧ គ.ក សំរាប់តំរូវដីស្រែក្នុង ១ ហិចតា គួរបាញ់បន្ថែមជីទឹក អ៊ី អ៊ិក្ស អិម ត្រូវតែមានអម្ពុករុក្ខជាតិ និងលាមកសត្វច្រើន ផ្សំជាមួយ អ៊ី អ៊ិក្ស អិម |
២
|
ផេះឈើ
|
២ ខ្នាត
|
|
៣
|
អាចម៍ប្រចៀវ
|
៣ ខ្នាត
|
|
៤
|
ម្សៅត្រី
|
៧.៥
ខ្នាត
|
|
៥
|
ផេះអង្កាម
|
៨ ខ្នាត
|
|
៦
|
លាមកជ្រូក
មាន់ ទា
|
១២.៥
ខ្នាត
|
៤- ប្រើរូបមន្តនេះ សំរាប់ការដាំកូនដំណាំហូបផ្លែដំបូង :
- ត្រូវការលូតលាស់ខ្លាំង តំរូវអោយ អាសូត និង ផូហ្វ័រ ច្រើន P>2N>3K
N=10%, P=20%, K=1-5%
លេខ
|
សមាសធាតុផ្សំ
|
គិតជាគ.ក
|
បើប្រើរូបមន្តនេះមាន
:
|
១
|
ជីគ្រាប់
អ៊ី អ៊ិក្ស អិម ២-៥-២
|
០.២៥ គ.ក
|
- អាសូត
១០.០៤ ភាគរយ
- ផូហ្វ័រ ២០.១៣ ភាគរយ - ប៉ូតាស្យូម ៤.២៨ ភាគរយ
- ជីទាំងនេះប្រើតែលើ
១រណ្តៅ សំរាប់ដំណាំយកផ្លែ
- ម៉ង់កាណែសអុកស៊ីត ៧.០៧ គ.ក - ក្រោយ ៦ខែ ត្រូវបន្ថែមដោយអនុវត្តន៍វិធីកប់ជី - ១ខែ ស្រោចល្បាយជីអាហារបំរុងរុក្ខជាតិ ១ដង ចំនួន ១០ លីត្រ ។ |
២
|
ម្សៅឆ្អឹង
|
០.២៣
គ.ក
|
|
៣
|
កន្ទ្រាំខេត្ត
|
០.៥
គ.ក
|
|
៤
|
ស្មៅស្ងួត
|
១.៥
គ.ក
|
៤- ប្រើរូបមន្តនេះ សំរាប់ការដាំកូនដំណាំហូបផ្លែដំបូង :
- ត្រូវការលូតលាស់ខ្លាំង តំរូវអោយ អាសូត និង ផូហ្វ័រ ច្រើន P>2N>3K
N=10%, P=20%, K=1-5%
លេខ សមាសធាតុផ្សំ គិតជាគ.ក បើប្រើរូបមន្តនេះមាន :
លេខ
|
សមាសធាតុផ្សំ
|
គិតជាគ.ក
|
បើប្រើរូបមន្តនេះមាន
:
|
១
|
ជីគ្រាប់
អ៊ី អ៊ិក្ស អិម ២-៥-២
|
០.២៥ គ.ក
|
- អាសូត
១០.០៤ ភាគរយ
- ផូហ្វ័រ ២០.១៣ ភាគរយ - ប៉ូតាស្យូម ៤.២៨ ភាគរយ - ម៉ង់កាណែសអុកស៊ីត ៧.០៧ គ.ក - រុក្ខជាតិលូតលាស់ផ្នែកឫសខ្លាំង ហើយចាប់អាហារបានច្រើនណាស់ ។ - ស្រោចអាហារបំរុងរុក្ខជាតិ ១០លីត្រក្នុង ១ដើម ។ |
២
|
ម្សៅឆ្អឹង
|
០.២៣
គ.ក
|
|
៣
|
កន្ទ្រាំខេត្ត
|
០.៥
គ.ក
|
|
៤
|
ស្មៅស្ងួត
|
១.៥
គ.ក
|
បើសិនជា
លោកអ្នកមានវត្ថុធាតុដែលខុសពីក្នុងតារាងខាងលើនេះ ក្រុមហ៊ុននឹងធ្វើការចងក្រងជាថ្មីជូន
។
រក្សាសិទ្ធគ្រប់យ៉ាងដោយខេមបូឌាអេចបេ្រសញូស៏ ២០០៨
0 comments:
Post a Comment