វិធីធ្វើឆៃប៉ូវប្រៃ និងផ្អែម
---------------
#គ្រឿងផ្សំ៖
- ឆៃថាវ ១០គីឡូ លាងទឹកឲ្យស្អាត
- អំបិល ៨ខាំ
- ស្ករស ១គីឡូ
---------------
#គ្រឿងផ្សំ៖
- ឆៃថាវ ១០គីឡូ លាងទឹកឲ្យស្អាត
- អំបិល ៨ខាំ
- ស្ករស ១គីឡូ
#វិធីធ្វើ៖
១. មុនដំបូងយកឆៃថាវដែលលាងទឹករួចមកពុះជាពីរប្រឡាក់ជាមួយអំបិល បើតូចដាក់ទាំងមូលរួចញាត់ចូលធុង ក្រឡ ឬក៏ពាង។
២. ពេលព្រឹកឡើងនិងឃើញមានចេញទឹកអំបិលស្រង់យកឆៃថាវដាក់ហាលថ្ងៃរហូតដល់ពេលល្ងាចយកមកប្រឡាក់ជាមួយទឹកអំបិលនឹងវិញ។
៣. ហាលវារហូតដល់ស្វិតប្រហែលជា ៣-៥ថ្ងៃ អាចញាត់ទុកក្នុងក្រឡ ឬក៏ពាងបានហើយ បើចង់ទុកបានយូរត្រូវរោយអំបិលថែមពីលើបន្តិចៗទៀត។
៤. ចំពោះការធ្វើឆៃប៉ូវផ្អែមវិញ គឺពេលធ្វើបានឆៃប៉ូវប្រៃហើយ (ហាលកុំឲ្យស្វិតពេក) យកវាមកប្រឡាក់ជាមួយស្ករស រួចហើយញាត់ចូលក្នុងកែវទុកនោះអ្នកនឹងទទួលបានឆៃប៉ូវផ្អែមហើយ៕
១. មុនដំបូងយកឆៃថាវដែលលាងទឹករួចមកពុះជាពីរប្រឡាក់ជាមួយអំបិល បើតូចដាក់ទាំងមូលរួចញាត់ចូលធុង ក្រឡ ឬក៏ពាង។
២. ពេលព្រឹកឡើងនិងឃើញមានចេញទឹកអំបិលស្រង់យកឆៃថាវដាក់ហាលថ្ងៃរហូតដល់ពេលល្ងាចយកមកប្រឡាក់ជាមួយទឹកអំបិលនឹងវិញ។
៣. ហាលវារហូតដល់ស្វិតប្រហែលជា ៣-៥ថ្ងៃ អាចញាត់ទុកក្នុងក្រឡ ឬក៏ពាងបានហើយ បើចង់ទុកបានយូរត្រូវរោយអំបិលថែមពីលើបន្តិចៗទៀត។
៤. ចំពោះការធ្វើឆៃប៉ូវផ្អែមវិញ គឺពេលធ្វើបានឆៃប៉ូវប្រៃហើយ (ហាលកុំឲ្យស្វិតពេក) យកវាមកប្រឡាក់ជាមួយស្ករស រួចហើយញាត់ចូលក្នុងកែវទុកនោះអ្នកនឹងទទួលបានឆៃប៉ូវផ្អែមហើយ៕
0 comments:
Post a Comment