របៀបធ្វើ ងាំង៉ូវមាន់
-----------------
#គ្រឿងផ្សំ
- សាច់មាន់ ៧ខាំ (កាត់ខ្លីល្មម)
- ក្រូចងាំងូវ ១ផ្លែ
- គល់ស្លឹកគ្រៃ ១គល់ (កាត់ខ្លីៗ ដុំអោយបែក)
- ស្លឹកក្រូច ៣សន្លឹក
- រំដេង បន្តិច (ដុំអោយបែក)
- ទឹកត្រី ១ស្លាបព្រាបាយ
- អំបិលបន្តិច
- ម្សៅស៊ុប ១ស្លាបព្រាការហ្វេ
- ស្ករស ២ស្លាបព្រាការហ្វេ
- ខ្ទឹមស ៣កំពឹល (ដុំអោយបែក)
- ប្រេងឆា ១ស្លាបព្រាបាយ
- ស្លឹកខ្ទឹម ស្លឹកជី ហាន់ល្អឹតៗ
-----------------
#គ្រឿងផ្សំ
- សាច់មាន់ ៧ខាំ (កាត់ខ្លីល្មម)
- ក្រូចងាំងូវ ១ផ្លែ
- គល់ស្លឹកគ្រៃ ១គល់ (កាត់ខ្លីៗ ដុំអោយបែក)
- ស្លឹកក្រូច ៣សន្លឹក
- រំដេង បន្តិច (ដុំអោយបែក)
- ទឹកត្រី ១ស្លាបព្រាបាយ
- អំបិលបន្តិច
- ម្សៅស៊ុប ១ស្លាបព្រាការហ្វេ
- ស្ករស ២ស្លាបព្រាការហ្វេ
- ខ្ទឹមស ៣កំពឹល (ដុំអោយបែក)
- ប្រេងឆា ១ស្លាបព្រាបាយ
- ស្លឹកខ្ទឹម ស្លឹកជី ហាន់ល្អឹតៗ
#របៀបធ្វើ
- ដាក់ខ្ទះដាំប្រេងឆាអោយក្តៅ ដាក់គល់ស្លឹកគ្រៃ រំដេង ខ្ទឹម និងស្លឹកក្រូច ឆាអោយឈ្ងុយ សឹមដាក់សាច់មាន់ចូលឆាអោយស្ងួតទឹក ដែរចេញពីមាន់។
- យកឆ្នាំង ដាក់ទឹកដាំអោយពុះ ដាក់ អំបិល ទឹកត្រី ម្សៅស៊ុប និងស្ករ១ស្លាបព្រាការហ្វេ រួចដាក់សាច់មាន់ចូល រំងាស់អោយផុយ។
- ក្រូចងាំង៉ូវ ពុះជាបួន ដាក់ក្នុងចានចង្កិះ ដាក់ទឹកងាំង៉ូវ ១ស្លាបព្រាបាយ និងស្ករ ១ស្លាបព្រាការហ្វេ ច្របល់អោយសព្វ ទុកដាក់ជាមួយសម្លរ។
- ពេលសម្លរឆ្អឹន ដួសដាក់ចានសម្រាប់ទទួលទាន ដាក់ងាំងូវ និងស្លឹកខ្ទឹម ស្លឹកជី ភ្លក្សជាតិតាមចូលចិត្ត ជាការស្រេច៕
បើចូលចិត្ត អាចបំពងខ្ទឹមសដាក់ កាន់តែឈ្ងុយ
- ដាក់ខ្ទះដាំប្រេងឆាអោយក្តៅ ដាក់គល់ស្លឹកគ្រៃ រំដេង ខ្ទឹម និងស្លឹកក្រូច ឆាអោយឈ្ងុយ សឹមដាក់សាច់មាន់ចូលឆាអោយស្ងួតទឹក ដែរចេញពីមាន់។
- យកឆ្នាំង ដាក់ទឹកដាំអោយពុះ ដាក់ អំបិល ទឹកត្រី ម្សៅស៊ុប និងស្ករ១ស្លាបព្រាការហ្វេ រួចដាក់សាច់មាន់ចូល រំងាស់អោយផុយ។
- ក្រូចងាំង៉ូវ ពុះជាបួន ដាក់ក្នុងចានចង្កិះ ដាក់ទឹកងាំង៉ូវ ១ស្លាបព្រាបាយ និងស្ករ ១ស្លាបព្រាការហ្វេ ច្របល់អោយសព្វ ទុកដាក់ជាមួយសម្លរ។
- ពេលសម្លរឆ្អឹន ដួសដាក់ចានសម្រាប់ទទួលទាន ដាក់ងាំងូវ និងស្លឹកខ្ទឹម ស្លឹកជី ភ្លក្សជាតិតាមចូលចិត្ត ជាការស្រេច៕
បើចូលចិត្ត អាចបំពងខ្ទឹមសដាក់ កាន់តែឈ្ងុយ
Mrs. Sokuntheary
0 comments:
Post a Comment